Krachtige winstgroei bij Nedgraphics

Nedgraphics zag haar winst over 1999 met 61 procent toenemen tot 2,3 miljoen euro. De omzet kwam uit op 21,6 miljoen euro, een stijging van 54 procent. De softwareleverancier verwacht dit jaar een omzetgroei van 10 tot 20 procent.

De nettowinst marge zal uitkomen op circa 10 tot 11 procent. De sterke omzetgroei in 1999 was vooral afkomstig uit de acquisities van Info Design, Alphatex en Boom Interactive.
Nedgraphics richt zich als leverancier van cad/cam-systemen meer op totaaloplossingen voor de textielindustrie omdat het daar verdere groei in verwacht. Het eind 1999 verworven Alphatex zal hier belangrijk in bijdragen. Dit Zwitserse bedrijf is gespecialiseerd in productie-management.
Vorig jaar augustus nam Nedgraphics een belang van 51 procent in Boom Interactive. De rest is in februari van dit jaar versneld overgenomen. Dankzij Boom kan Nedgraphics haar technologie combineren met Internet-applicaties binnen en buiten de textielbranche.
Geografische informatiesystemen vormen een ander speerpunt. Voor de gis-activiteiten verwacht het bedrijf groei in omzet en resultaat. Het producten- en dienstenpakket dat aan 170 gemeenten wordt aangeboden, wordt uitgebreid. Nu al heeft het gis-producten overgenomen van ingenieursbureau Oranjewoud en activiteiten van EDS International. Deze zullen al in het eerste kwartaal bijdragen aan omzet en resultaat.
Nedgraphics is sinds twee jaar genoteerd aan de Nmax. Eind maart haalde de onderneming via een samenwerkingsovereenkomst met PH Design Communicatie kennis in huis voor zijn Internet-divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable