AEX is positief dankzij techfondsen

De technologiefondsen hebben het Damrak een flinke opkikker gegeven. De AEX sloot ruim 1 procent hoger op 664,16 punten.

Opgestuwd door de opwaartse koeren op de Nasdaq sloten vrijwel alle technologiefondsen in de plus. Chipmachinefabrikant Asml boekte een terreinwinst van 10,4 procent op 31,02 euro en was daarmee de op een na grootste stijger. Asml profiteert onder andere nog steeds van de eerdere omvangrijke order uit Japan. Volgens de onderneming moet zij in staat woren geacht 40 procent marktaandeel te veroveren op de Japanse markt.
Ook Philips wist de beleggers te bekoren met een koersstijging van 5,6 procent op 46,80 euro. Het elektronicaconcern wist te melden dat de Amerikaanse 'anti trust'-autoriteiten geen bezwaar koesteren tegen de geplande 1,1 miljard dollar overname van Adac Laboratories.
De spectaculairste koersstijging kwam voor rekening van ICT-dienstverlener Getronics, wat ook wel nodig was na de omvangrijke waardevermindering van de afgelopen weken. Getronics noteerde een plus van 12,2 procent en sloot uiteindelijk op 6,80 euro. Goed nieuws was er ook voor automatiseerder Pinkroccade dat bekend maakte een meerderheidsbelang te hebben genomen in de Australische Viper Communications Group. Het nieuws viel goed bij de beleggers en het aandeel Pinkroccade pluste ruim 8 procent hoger op 62,60 euro.
Dissonant op een overwegend positief Damrak was UPC, ondanks het feite dat het kabelbedrijf erin is geslaagd voor 1,43 miljard euro aan converteerbare aandelen te plaatsen. UPC zag het aandeel met 1,5 procent dalen naar 11,82 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.