Sun ontkent onregelmatigheden cijfers

De Amerikaanse leverancier van hardware en software, Sun Microsystems, heeft met klem ontkend dat het heeft gerommeld met zijn boekhoud- en omzetcijfers.

Analisten hadden eerder gesuggereerd dat Sun de aandeelhouders rooskleuriger omzetcijfers voorschotelde dan in werkelijkheid het geval is. Het aandeel Sun ging vervolgens met 12,7 procent onderuit, waarna een licht herstel volgde. Afgelopen vrijdag moest Sun ook al 9 procent van zijn koerswaarde inleveren.
Wetende hoe kwetsbaar de koersontwikkeling is voor negatieve geruchten, heeft Sun zijn 'geen commentaar'-statement laten varen en ten stelligste ontkent dat er sprake is van onregelmatigheden. Sun-topman Michael Lehman leek zeker van zijn door te benadrukken dat "de geruchten geen grond hebben" en dat het gaat om "valse verklaringen".
Toch bleken de beleggers niet direct onder de indruk van Lehmans weerwoord, ook al omdat en aantal analisten ervoor hebben gewaarschuwd dat de omzetten van Sun voor de komende twee kwartalen lager kunnen uitvallen dan aanvankelijk was verwacht.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.