Bewindvoerders bij Lernout & Hauspie

Op verzoek van de vereniging Deminor, die 15.000 kleine aandeelhouders vertegenwoordigt, heeft de Ieperse rechtbank drie bewindvoerders benoemd bij L&H.

De bewindvoerders hebben tot taak de belangen van de aandeelhouders te beschermen. Ze moeten erop toezien dat er geen bezittingen uit het bedrijf worden weggehaald. Ze krijgen daartoe vergaande bevoegdheden. Zo krijgen ze toegang tot alle documenten, waardoor ze een inventaris kunnen opstellen.
Lernout & Hauspie is al maanden in opspraak, nadat de Wall Street Journal het bedrijf ervan had beschuldigd de resultaten in Azië veel te fraai voor te stellen. Op 10 november bekende het bedrijf schuld en maakte bekend dat de resultaten over de voorgaande 2 jaar waarschijnlijk naar beneden moesten worden bijgesteld. De twee oprichters van het bedrijf stapten uit het dagelijks bestuur en bleven alleen nog in de raad van commissarissen. Het aandeel van het bedrijf is inmiddels bijna niets meer waard. L&H vroeg uitstel van betaling aan. In de Verenigde Staten werd die verleend, maar in België weigerde de rechtbank dat.
De toekomst van het bedrijf is inmiddels uiterst onzeker. Zowel in de VS als in België lopen onderzoeken wegens valsheid in geschrifte. Met name in de VS kan dat tot torenhoge claims van gedupeerde beleggers leiden, die een overleving bijna onmogelijk maken.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.