Nasdaq omlaag door MS-waarschuwing

Afgelopen vrijdagavond sloot de Nasdaq 2,77 procent lager op 2652,98 punten. De Dow moest 2,25 procent terug op 10434,96 punten.

De winstwaarschuwing van Microsoft sloeg hard toe op Wall Street. De tech ging massaal in de verkoop en dat leverde menige koersval op. Microsoft zelf ging 11,4 procent onderuit. De softwaregigant verwacht over het tweede kwartaal 6,4 in plaats van 6,5 miljard dollar omzet te halen, waardoor de winst per aandeel op 46 in plaats van 47 dollarcent per aandeel komt te liggen. Dat is 6 procent lager dan verwacht.
De hardware zakte hard mee. Hewlett-Packard liet 5,6 procent liggen na een afwaardering. Een analist verwacht dat de winst per aandeel (wpa) voor 2001 op 1,85 in plaats van de verwachte 1,95 dollarcent per aandeel komt te liggen. IBM moest 5 procent terug. Chipbakker Intel daalde 7,7 procent. Sun Microsystems zakte 4 procent tot de laagste koers dit jaar. EMC liet na een afwaardering 9 procent liggen en heeft het afgelopen jaar al 335 procent van zijn waarde moeten inleveren.
Maar er was ook goed nieuws. Oracle steeg 4 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Adobe Systems klom 8,9 procent. De Internetfondsen beleefden een goede dag. Exodus Communications steeg maar liefst 17,7 procent, Yahoo klom 3,1 procent en Ebay pluste 2,7 procent. Internet-investeerder CMGI ging 8,6 procent onderuit tot eenfresh low.
Morgen (dinsdag 19-12) komt de Fed bijeen om over de rente te praten. Aangezien de Amerikaanse economie nu snel aan het afkoelen is, gaan er voorzichtig stemmen op oim de rentetarieven te verlagen. De meeste analisten verwachten echter pas in het eerste kwartaal van 2001 een renteverhoging van Fed-voorzitter Alan Greenspan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-18T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.