VNU neemt Amsterdamse beurs op sleeptouw

De AEX heeft na de woelige koersontwikkeling van de afgelopen week eindelijk weer eens een opgaande lijn te pakken.

Met dank aan onder andere de VNU dat de beleggers wist te bekoren met de geplande miljardenovername van het Amerikaanse AC Nielsen. Uiteindelijk sloot de AEX 1,2 procent hoger op 631,65 punten.
Toch was VNU niet de grootste stijger op het positief gestemde Damrak. Die eer viel te beurt aan het veel geplaagde kabelbedrijf UPC. Het aandeel steeg met bijna 10 procent naar 12 euro. VNU volgde op enige afstand met een koerswinst van ruim 5,7 procent naar een respectabele 53,25 euro. Beleggers konden het binnenhalen van de minder conjunctuurgevoelige activiteiten van AC Nielsen in ruil voor de goed renderende, maar kwetsbaardere publiekstijdschrift-activiteiten duidelijk waarderen.
Voor de technologiesector was het een relatief rustige dag. Philips won iets op 40 euro en Asml moest beperkt terrein prijsgeven op 24,24 euro. Ook het aandeel KPN kwam nauwelijks van zijn plaats en sloot uiteindelijk op 14,17 euro. Voor de telecomaandelen op de Midkap lag het even anders. Libertel en Versatel moesten respectievelijk 3,5 procent en 6 procent inleveren.
Uitgesproken goed nieuws was er voor het softwarebedrijf Exact, dat genoteerd staat aan de lokale markt. Exact profiteerde van de positieve herwaardering van het fonds door Rabo Securities en steeg met bijna 9 procent naar 27,20 euro. Het softwarebedrijf heeft bovendien een omvangrijke order van het Amerikaanse Caterpillar - 's werelds grootste bedrijf op het gebied van heftrucks en bouwkranen - binnengesleept.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.