Nasdaq schrikt van groeiwaarschuwing Fed

De Nasdaq is zich een hoedje geschrokken van de waarschuwing van de Fed over een verdere vertraging van de Amerikaanse economie.

Uiteindelijk sloot de Amerikaanse technologiebeurs 4,3 procent lager op 2511,70 punten. Aanvankelijk stonden de koersbarometers op de Nasdaq nog op groen; de Nasdaq Composite Index scoorde gedurende de dag zelfs 72 punten hoger. Maar na de mededeling van de Fed dat het de rente vooralsnog ongewijzigd laat maar wel een verdere vertraging van de Amerikaanse economie signaleert, duikelden de techkoersen vlak voor sluitingstijd alsnog naar beneden. Analisten houden er nu rekening mee dat de Fed eind januari de rente gaat verlagen om de economie weer wat lucht te geven.
Onder de verliezers op de Nasdaq bevond zich Psi Technologies Holdings, leverancier van testapparatuur voor de halfgeleiderindustrie. Psi kwam met een omzetwaarschuwing voor het vierde kwartaal als gevolg van de terugvallende vraag naar draadloze apparatuur en personal computers. Psi sloot uiteindelijk 24 procent lager. Ook het telecommunicatieconcern SBC, genoteerd aan de Dow Jones, moest terrein prijsgeven als gevolg van een lagere winstverwachting. Het concern kampt naar eigen zeggen met kwaliteitsproblemen en ondervindt last van de vertraging in de Amerikaanse economie. Uiteindelijk sloot SBC 13 procent lager op 53,3 dollar.
Goed nieuws was er voor het eveneens aan de Dow Jones genoteerde Solectron. Het elektronicaconcern sloot 19 procent hoger, nadat het concern een toename van de omzet signaleerde van 74 procent. Ook het internetbedrijf Loislaw.com noteerde positieve cijfers, nadat bekend werd dat het bedrijf voor 95 miljoen dollar wordt overgenomen door de Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer. Het aandeel Loislaw.com, dat gespecialiseerd is in juridische informatie voor advocatenkantoren, sloot maandag 23 procent hoger op 1,5 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.