France Telecom verkoop Duits belang

France Telecom heeft zijn aandeel van 1,8 procent in concurrent Deutsche Telekom verkocht voor 3,1 miljard euro (6,8 miljard gulden).

De verkoop geeft vooral aan dat er van een fusie of vergaande samenwerking tussen de twee telecomgiganten op afzienbare termijn geen sprake meer is. De twee bedrijven namen een paar jaar geleden een aandeel in elkaars bedrijf in het kader van mogelijke samenwerking. In juli vorig jaar kondigden de Fransen al aan een streep te willen zetten door de samenwerking, vooral om de Duitsers buiten medeweten van France Telecom een bod uitbrachten op Telecom Italia. Dat was volgens de Fransen tegen de afspraken. Bij de Umts-veilingen eerder dit jaar en de vele fusies die de afgelopen tijd hebben plaatsgehad, bleek steeds weer dat de twee telecombedrijven elkaar weinig meer te zeggen hebben.
Vorig week was de eerste gelegenheid waarbij France Telecom zijn aandelen in Deutsche Telekom van de hand kon doen, en die namen de Fransen gelijk te baat. Ook al omdat FT de aandelen van de hand kon doen voor ruim 56 euro per aandeel en die koers was goed voor een boekwinst van 1,9 miljard euro. Als de Fransen toch nog wat willen, kunnen ze tussen januari 2002 en januari 2003 hun aandelen nog terugkopen.
Deutsche Telekom heeft nog altijd een belang van 2 procent in France Telecom, maar dat kunnen ze pas in 2003 terugverkopen.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-20T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.