Lucent Technologies dieper in het moeras

De voormalige KPN'er Ben Verwaayen mag er dan de kroonprins zijn, voorlopig stapelen de problemen zich op bij Lucent Technologies.

Gisteren kreeg de Amerikaanse fabrikant van telecomapparatuur een enorme opdoffer op de Amerikaanse beurs toen het met een winstwaarschuwing kwam: voor het vierde kwartaal zijn de cijfers bijgesteld en voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar wordt een stevig verlies veracht.
Toen het kredietbureau Moody's daaraan toevoegde dat het de kredietwaardigheid van het bedrijf verlaagt, zakte de beurskoers met bijna 20 procent tot 12 dollar. In juli noteerde Lucent nog 61 dollar.
Het komende jaar wil Lucent gebruiken om zich op een nieuwe leest te schoeien, aldus topman Henry Schacht gisteren. Hij kondigde een reorganisatie aan die de kosten met 1 miljard dollar moeten verlagen. Details worden eind januari bekend, tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal.
De problemen bij Lucent zijn vooral het gevolg van een felle strijd met concurrenten als Ericsson, Nortel Networks en Corning. Volgens analisten heeft het bedrijf de slag gemist doordat introducties van innoverende producten uitbleven. Topman Richard McGinn werd eind oktober gedwongen zijn baan op te geven. Ben Verwaayen, verantwoordelijk voor de activiteiten van Lucent buiten de VS, mocht toen blijven zitten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.