Techno's in de min op rustig Damrak

Traditiegetrouw vaart het Damark tussen kerst en nieuwjaar in kalm water. Tegen de middag stond de AEX op 632,65 punten, een kleine winst van 0,9 procent.

Maar de meeste technologiefondsen moeten toch wat verliezen incasseren vanwege het lagere slot van de Nasdaq. Zo koerst chipmachine-fabrikant Asml 3,6 procent lager op 23,90 euro en moest ICT-dienstverlener Getronics wederom 0,3 procent prijsgeven op 6,27 euro. Onder de telecommers was de stemming al niet veel beter. KPN levert met 3,8 procent op 12 euro opnieuw behoorlijk in en kabelaar UPC moet genoegen nemen met een verlies van 0,6 procent op 11,24 euro.
Alleen Philips scoort onder de hoofdfondsen positieve cijfers. Het elektronicaconcern noteerde rond het middaguur 1,2 procent hoger op 37,30 euro. Afgelopen vrijdag was Philips ook al het zonnetje onder de technologiefondsen. Toen steeg het aandeel met 5,4 procent. Net als vrijdag was KPN een van de grote verliezers. Het aandeel zakte met 5 procent, volgens analisten omdat het telecombedrijf onder andere last heeft van de recente winstwaarschuwingen van Lucent en AT&T.
Vrijdag was het ICT-fonds Tas een van de winnaars. Het technologiebedrijf is inmiddels voor 99,6 procent in handen van Pinkroccade en lijkt daar nu de nodige vruchten van te plukken. Het aandeel Pinkroccade steeg vandaag naar 55,60 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.