Network Associates voorspelt slecht kwartaal

Network Associates verwacht over het vierde kwartaal een verlies tussen de 130 en 140 miljoen dollar als gevolg van een terugval in verkooporders.

De leverancier van beveiligingssoftware, dat ondermeer eigenaar is van het bekende Mc Afee, heeft tevens forse reorganisaties aangekondigd in de top. Zo wordt de huidige ceo, Bill Larson, vervangen. Hetzelfde geldt voor coo Peter Watkins en de cfo Prabhat Goyal. Network Associates verwacht binnen een maand een nieuwe topman te kunnen benoemen. In ieder geval is al wel duidelijk dat Edwin Harper de nieuwe voorzitter van het bestuur zal worden.
Net als zoveel andere technologiebedrijven heeft Network Associates last van de afzwakkende Amerikaanse economie. Het bedrijf kan zich scharen in het illustere rijtje Intel, Dell, Apple, Microsoft en nog vele andere. Analisten hadden verwacht dat Network Associates in staat zou zijn over het vierde kwartaal een winst neer te zetten van 31 dollarcent per aandeel, maar het ziet ernaar uit dat het bedrijf deze winst per bij lange na niet haalt. Net voor opening van de Nasdaq viel het aandeel Network Associates met 13 dollarcent terug naar 11,75 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.