Nasdaq maakt eerder verlies weer goed

Na het stapje terug van dinsdag, boekte de Nasdaq weer terreinwinst. De beurs won 1,8 procent op 2539,35 punten.

Dit was vooral te danken aan koopjesjagers die in verleiding werden gebracht door de lage koersen van de technologie-aandelen.
Toch is de Amerikaanse technologiebeurs nog lang niet de oude en dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid beleggers die langs de zijlijn blijven staan, in afwachting van de start van een nieuw beursjaar en, hopelijk, betere economische perspectieven.
Intussen probeert de Nasdaq te ontkomen aan het dubieuze record 'slechtste beursjaar ooit'. De technologiebeurs scoorde tot op heden dit jaar 37,6 procent lager. Dat is bijna 2 procent slechter dan het staande record uit 1974, toen de beurs over een jaar gerekend met 35,1 procent naar beneden tuimelde. Om alsnog aan de twijfelachtige recorddoorbraak te kunnen ontkomen, moet de Nasdaq de komende dagen boven de 2641 punten zien uit te komen.
Met name de halfgeleiderfondsen vormden de winnaars op de Nasdaq. Zo won Applied Micro Circuits bijna 9 dollar op 73,2 dollar. Dankzij deze koerswinsten klom de Philadelphia Stock Exchange 4 procent. Ook de telecommunicatie-aandelen zaten in de lift. Zo won ADC Telecommunications ruim 1 dollar op 19,2 dollar. Daarnaast profiteerden onder andere Qualcomm (plus 6 dollar op 89,8 dollar) en Juniper Networks (11 dollar hoger op 128,07 dollar) van de koopjesjagers.
Het slechte nieuws kwam dit keer van de bouwer van beveiligingssoftware Network Associates, dat een slechter vierde kwartaal denkt te boeken dan was verwacht. Het aandeel werd afgestraft met een daling van 61 procent, ofwel 7,19 dollar, op 4,56 dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.