Telecommers krijgen tikken op rustig Damrak

Net als gisteren was een rustige beursdag op het Damrak. De AEX klom ruim en procentje hoger naar 635,16 punten.

Desalniettemin liepen de telecomfondsen nogal wat schade op. Vooral KPN was de gebeten hond. Afgelopen vrijdag moest het telecommunicatieconcern al 5 procent inleveren en ook nu weer liep het fonds flinke schade op: 3,6 procent lager op 12,05 euro. KPN kan maar geen goed doen bij beleggers, of het nu om particulieren of professionele vermogensbeheerders gaat. De zorg over de liquiditeit van het fonds blijft bestaan en de beleggers prijken dan ook niet graag met het aandeel KPN in hun portefeuille.
Maar KPN heeft ook te lijden onder de algemene malaise binnen de telecommunicatiesector. Die malaise treft onder andere ook telecommers op de Midkap zoals Versatel (-6 procent op 8,70 euro) en Libertel, dat 5 procent verloor op 11,40 euro. Onder de overige aandelen verloor telecommer KPNQwest 3,8 procent op 20,50 euro.
De zwaarste technologiefondsen kwamen slechts een klein beetje van hun plaats. Zo won Philips 0,75 euro op 37,50 euro en verloor chipmachine-fabrikant Asml bijna een euro op 24,30 euro. Ook UPC moest inleveren. De kabelaar verloor 4,7 procent p 10,78 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.