Damrak opnieuw in het teken van rust

De Amsterdamse effectenbeurs liet zich ook op de voorlaatste beursdag van zijn rustige kant zien. De AEX sloot 0,87 procent hoger op 640,76 punten.

Onder de hoofdfondsen waren de veranderingen uiterst gering, al kon chipmachine-fabrikant Asml een winst noteren van 2,6 procent op 24,94 euro. Philips moest daarentegen een klein stapje terug doen. Het elektronicaconcern sloot een kwart euro lager op 37,75 euro.
KPN Telecom kon na een reeks van koersdalingen eindelijk weer eens een succesje boeken. De koers steeg met 1,8 procent naar 12,27 euro, onder andere op basis van berichten dat het bij haar partners heeft aangeklopt voor een financiële injectie. KPN zou daarmee de omvangrijke schuld van dochter KPN Mobile willen wegwerken.
Onder de overige technologiefondsen scoorde met name Tulip stevig in de min, met een verlies van 7,2 procent op 0,64 euro. Zoals bekend kampt het Bossche computerbedrijf met tegenvallende verkoopresultaten en is het gedwongen productie-eenheden af te slanken.
Het aandeel World Online bleef onveranderd op 9,25 euro. Het internetbedrijf heeft aangekondigd dat het 1,6 miljard euro schadevergoeding gaat eisen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) indien deze zijn claim tegen het bedrijf voortzet. Volgens WOL hebben de stappen van de VEB een drukkend effect gehad op de overnameprijs die door het Italiaanse Tiscali voor World Online op tafel is gelegd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.