Versapoint nu 100 procent van Versatel

Versatel heft de joint venture met het Amerikaanse Northpoint op. De Nederlandse telecommer neemt het 50 procent belang in Versapoint over voor 7 miljoen euro.

Het wordt hiermee volledig eigenaar van de internetaanbieder. De in maart opgerichte onderneming was een 50/50 joint venture van Versatel en Northpoint. Het telecombedrijf maakt 7 miljoen euro over voor het vereffenen van alle betalingen die Versapoint verschuldigd is aan Northpoint. Verder beschikt de Nederlandse onderneming hiermee over een licentie voor het gebruik van Northpoint's Operating Support System (OSS) in zijn huidige vorm en zal zij de kosten voor verdere ontwikkeling van het OSS voor haar rekening nemen. Northpoint wordt ontheven van haar verplichting om Versapoint voor een extra 25 miljoen euro te financieren.
Eerder deze maand werd al gespeculeerd over het voortbestaan van de internetaanbieder. Door de problemen van Northpoint leek Versapoint failliet te gaan. Northpoint had toegezegd 110 miljoen dollar te investeren maar raakte toen zelf op het randje van de afgrond. Het concern kwam in moeilijkheden nadat telecombedrijf Verizon besloot geen belang van 55 procent in Northpoint te nemen, zoals eerst de bedoeling was.
Versapoint richt zich op breedband-internetverkeer via gewone telefoonlijnen op basis van de technologie Digital Subscriber Line (DSL) binnen de Benelux en Noordwest Duitsland.
In januari volgend jaar licht Versatel de financiële consequenties van deze transactie toe. Details hierover zijn niet bekend gemaakt.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-29T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.