Winst Aladdin slaat om in een verlies

Het Israëlische Aladdin is het nieuwe millennium niet best begonnen. Het noteerde over de eerste 9 maanden een nettoverlies van bijna 2,3 miljoen gulden.

Aladdin is vooral bekend vanwege het gratis eSafe-pakket met firewall en virusscanner voor privégebruik. In 1999 kon de onderneming nog tot en met september een winst presenteren van ruim 4 miljoen dollar (10,6 miljoen gulden).
Volgens topman Erez Rosen zijn de slechte cijfers vooral te wijten aan tegenvallende verkopen in de VS. Vooral de Hasp- en Hardlockpakketten verkochten daar slecht. Deze pakketten moeten software beveiligen tegen illegaal kopiëren. Net als alle andere tot nu toe ontwikkelde beveiligingssoftware zijn echter ook Hasp en Hardlock niet bestand tegen ervaren krakers.
Verder beïnvloedde de sterke daling van de euro ten opzichte van de dollar het resultaat in Europa sterk negatief. Rosen ziet de toekomst echter niet somber in, omdat de verkoop begint aan te trekken. Hij waagt zich echter niet aan voorspellingen of verwachtingen voor de bedrijfsresultaten in de nabije toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable