Océ verrast effectenhuizen met resultaten

Océ heeft in het eerste kwartaal van dit jaar goede resultaten behaald. De leverancier van digitale documentsystemen zag de omzet met 15 procent stijgen tot 724 miljoen gulden.

De autonome omzetgroei bedroeg 6 procent. Wisselkoersen hadden een positief effect van 7 procent en acquisities van 2 procent op de omzet. De nettowinst bedroeg 32,3 miljoen, een toename van 14 procent.
De cijfers waren beter dan de meeste effectenhuizen hadden verwacht. Ook bestuursvoorzitter R.L. van Iperen is tevreden. "Deze resultaten zijn duidelijk beter dan die van het vorige jaar. Océ investeert al jarenlang forse bedragen in onderzoek en ontwikkeling. Dat leidt tot een continue stroom van nieuwe digitale producten."
Vooral de divisie Production Printing Systems deed het goed met een autonome groei van 12 procent. Zowel het aantal plaatsingen van hoogvolume printers als de service- en software-opbrengsten ontwikkelden zich uitstekend. Bij Document Printing Systems steeg de autonome omzet met 6 procent. Vrij matig is de groei bij de Wide Format Printing System divisie. Ook de autonome groei van 2 procent houdt niet over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable