Vanenburg brengt dochters naar de Nasdaq

De Vanenburg Groep, het investeringsvehikel van Jan Baan, heeft voor twee Amerikaanse participaties een beursnotering aan de Amerikaanse hightech beurs Nasdaq aangevraagd: voor softwarefabrikant Top Tier (83,3 procent belang) en Internet-bedrijf Webex (21,5 procent belang).

Top Tier probeert via de beursgang ongeveer 105 miljoen dollar binnen te halen. Bij WebEx wordt aan een opbrengst van 85 miljoen dollar gedacht.
Onder de Vanenburggroep vallen Vanenburg investments en Vanenburg solutions provider. De eerstgenoemde heeft meer dan 150 miljoen dollar aan investeringen gedaan. De nadruk valt op web- en bedrijfs-applicaties. Top Tier software is gespecialiseerd in eip's (enterprise information portals). Het bedrijf stelt IT-professionals in staat belangrijke applicaties en processen snel en goedkoop te integreren. Top Tier heeft een patent op een navigatiemethode waardoor meerdere bronnen van data binnen een browser gemakkelijk toegankelijk worden. Webex maakt teleconferenties mogelijk via het web. Webex Meeting Center is een multimedia vergaderservice voor het bedrijfsleven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable