Hummingbird verliest bij stijgende omzet

Hummingbird, de Canadese ontwikkelaar van bedrijfsinformatie-software, moest in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een nettoverlies noteren van anderhalf miljoen dollar.

Een jaar geleden boekte Hummingbird nog een winst van 5,2 miljoen dollar over het eerste kwartaal. De omzet steeg wél ten opzichte van het jaar ervoor: met 78 procent tot 54,4 miljoen dollar.
Het management van de onderneming raakt niet in paniek van de negatieve winst-verliescijfers. Volgens ceo Fred Sorkin is zijn bedrijf hard op weg marktleider te worden op het terrein van de portaal-technologie.
In het op 31 december afgesloten eerste kwartaal introduceerde Hummingbird het eerste 'enterprise information portal (eip). Via deze eip worden gebruikers in verbinding gebracht met alle bedrijfsinformatie die ze nodig hebben. De informatie wordt geaggregeerd en gecategoriseerd via één gebruikersinterface. Hummingbird verwacht veel van dit nieuwe product en meldt dat in januari de orders voor eip's sneller binnenrolden dan vooraf verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable