Logica nog altijd uitstekend op dreef

Voor het zevende achtereenvolgende jaar bereikten omzet en winst bij Logica een recordniveau. Boekjaar 2000 werd op 30 juni jongstleden afgesloten met een omzet van 847,4 miljoen Engelse pond.

Dit is 28 procent meer dan de omzet over boekjaar 1999 toen 659,5 miljoen pond aan omzet werd gegenereerd. De brutowinst nam zelfs met 54 procent toe van 63,4 miljoen Engelse pond in boekjaar 1999 tot 97,4 miljoen nu. Wat precies de nettowinst bedraagt is nog niet bekend gemaakt.
Uit de financiële cijfers blijkt dat de thuismarkt steeds belangrijker wordt. Bijna 383 miljoen pond van de omzet wordt in Groot-Brittannië gerealiseerd. Dit ligt 35 procent boven het niveau van vorig jaar. Ook in Azië, het Midden-Oosten en Oceanië doet de onderneming het goed. Daar verdubbelde de omzet zich tot ruim 38 miljoen pond. Op het vaste land van Europa en in Noord-Amerika staat de omzet echter onder druk. Deze nam daar af met respectievelijk 1 en 17 procent. Vooral in Nederland en Frankrijk heeft Logica last van de stagnatie in de financiële dienstverlening. Ook in Amerika presteerde de sector Financiën matig.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.