CSC realiseert winst- en omzetstijging

IT-dienstverlener Computer Sciences Corporation (CSC) heeft over het vierde kwartaal van het boekjaar 1999-2000, dat eindigde op 31 maart jongstleden, een netto winst geboekt van 121,8 miljoen dollar. Dat is 17 procent meer dan in dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.

De winststijging was sterker dan de omzetgroei, die met 14,2 procent toenam tot 2,58 miljard dollar. Dit heeft het bedrijf - de op twee na grootste IT-dienstverlener ter wereld - gisteren bekendgemaakt.
CSC boekte in het afgelopen kwartaal onder andere groei in Europa en in de Verenigde Staten, mede dankzij enkele aantrekkelijke overheidsopdrachten. Vooral de omzet uit aan elektronisch zakendoen gerelateerde activiteiten is het afgelopen kwartaal sterk aangetrokken. Er werd zevenhonderd miljoen dollar omgezet, meer dan drieëneenhalf keer zo veel als in dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.
Over het gehele boekjaar bedroeg de winst van CSC 9,37 miljard dollar, 15,5 procent meer dan in 1998-1999. Deze resultaten zijn in lijn met wat analisten verwachtten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-09T00:00:00.000Z Redactie Computable