Voorspelde stortvloed virussen blijft uit

De voorspelde duizenden virussen die zouden inhaken op de eveneens voorspelde millenniumpaniek zijn niet opgedoken. Tot op heden zijn slechts een handjevol nieuwe virussen, wormen en trojaanse paarden ontdekt.

Computer Associates heeft al waarschuwingen doen uitgaan voor drie nieuwe kwaadaardige programma's. De Portugese Feliz.Trojan is een nieuwjaarsgrapje dat enkele bestanden wist, maar zichzelf niet repliceert.
Armagidon is een Word-macrovirus dat Word-documenten infecteert en zich zo weer verder verspreid. Dit virus corrumpeert de karakters van documenten die worden afgedrukt.
En tot slot is er een nieuwe worm genaamd Wscript/Kak dat PC's met Windows 98 infecteert. Dit programma heeft Outlook Express 5.0 nodig om actief te kunnen worden en zichzelf weer door te sturen aan andere gebruikers.
Slachtoffers hoeven geen attachment te openen om Wscript/Kak uit te voeren. Zodra een besmette e-mail binnenkomt op een machine met de Internet-beveiliging ingesteld op medium of laag, draait de Html-code een script met de worm. Hierdoor is deze worm extra gevaarlijk. Het wist of beschadigt echter geen bestanden, maar stuurt zichzelf alleen door net zoals het bekende Melissa-virus. Softwareleverancier Computer Associates biedt op zijn website (http://www.cai.com/virusinfo/) informatie en gratis tegenmaatregelen (http://antivirus.cai.com/).
Ondertussen zijn er nog enkele virussen gesignaleerd die begin januari actief worden. Hieronder bevinden zich Zelu.Trojan, Babylonia, Count2K en Lucky2000. Geen van deze programma's zijn tot op heden echter wijdverspreid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.