Slechts enkele storingen bij eeuwwisseling

Het gevreesde millenniumprobleem blijkt nauwelijks te hebben plaatsgevonden. De zeven kernmogendheden (Verenigde Staten, Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk, India en Pakistan) zijn zonder kleerscheuren door de overgang naar het jaar 2000 gekomen.

De website van de Verenigde Naties was echter nauwelijks voorzien van informatie. Deze millennium-site (http://www.iy2kcc.org/) bood verouderde en ook niet-vertaalde landsgegevens die gedurende en na de millenniumwisseling nauwelijks werden ververst. Verder is de VN-site voornamelijk gebruikt voor 'mooi weer'-berichten.
Uiteindelijk is het wereldwijd bij enkele inicidenten gebleven. Zo zijn in Japan vier kerncentrales getroffen door kleine problemen die waarschijnlijk voortkwamen uit de overgang naar het jaar 2000. Deze storingen vormden geen bedreiging voor de veiligheid van de nucleaire centrales.
Verder heeft een nutsbedrijf in Florida onjuiste berichten uitgestuurd betreffende vermeende achterstallige betalingen. Daarnaast hadden acht electriciteitsbedrijven problemen met de tijdsynchronisatie-gegevens van GPS-satellieten (global positioning system).
In Zwitserland meldden drie ziekenhuizen storingen in enkele hartmonitor-apparaten. Deze electrocardiograaf-machines herkenden het jaar 2000 niet en staakten hun werk. Er zijn geen patienten in gevaar geraakt.
Tot slot is een spionagesatelliet van het Amerikaanse ministerie van Defensie enkele uren buiten werking geweest door een fout in een data-verwerkingsstation op de aarde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable