Doemdenkers verwachten nog Y2K-storingen

Nu de millenniumovergang achter de rug is, zijn er toch nog enkele bedrijven en instellingen die manen tot voorzichtigheid. Onder meer Microsoft, Cap Gemini en het Amerikaanse Witte Huis sluiten niet uit dat de komende weken nog enkele kleine storingen zullen optreden als gevolg van de overstap naar het jaar 2000.

Bill Gates, mede-oprichter en directeur van Microsoft, voorspelt dat er nog wel millennium-missers zullen komen. De topman verwacht echter geen rampen. "In de komende maanden zullen we nog veel horen over factureringssystemen of belasting-gerelateerde software die fouten maken", aldus Gates.
Eenzelfde gematigde verwachting komt uit het Amerikaanse Witte Huis bij monde van John Koskinen, millennium-expert van president Bill Clinton. "Het lijkt er ongelofelijk genoeg op dat we een succesvolle overgang hebben gemaakt naar het jaar 2000." Woordvoerders geven aan dat geen grote problemen meer te verwachten, maar waarschuwen nog wel voor vertraagd optredende missers.
Ook consultancy Cap Gemini meldt nu weinig problemen voorzien te hebben voor de daadwerkelijke overgangsnacht. Het zal echter nog meerdere weken tot enkele maanden duren voordat IT-directeuren en bedrijven het millenniumprobleem echt achter zich hebben gelaten, aldus Cap.
Het wachten is volgens deze doemdenkers op het weer pieken van de reken- en transactiebelasting van machines en systemen. Pas dan kan bepaald worden of de overgang naar het jaar 2000 echt goed is verlopen.
Ondertussen wijzen sceptici deze negatieve voorspellingen van de hand. Dit optimisme is vooral gebaseerd op het feit dat het bedrijfsleven vandaag weer is begonnen zonder noemenswaardige problemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable