iPaq verschijnt in consumenten-jasje

Compaq introduceert een reeks nieuwe 'legacy-vrije' computers voor consumenten. Deze Presario EZ2000-modellen hebben veel weg van de vereenvoudigde, moderne PC's in de iPaq-serie voor de zakelijke markt.

De nieuwe consumentenmachines zijn ongeveer éénderde van de grootte van traditionele PC's. Die omvang is bereikt door diverse oudere technologieën, zoals interne ISA-aansluitingen, te laten vervallen. De EZ2000-computers zijn verkrijgbaar vanaf duizend dollar.
Compaq gaat met deze reeks verder mee in de industrietrend naar goedkope, 'legacy-vrije' PC's. Eerder lanceerden concurrenten Hewlett-Packard en Dell al dergelijke computers. Deze PC-fabrikanten volgen in wezen het voorbeeld van Apple's populaire consumentenmachine, de iMac.
Ondertussen kampen de oudere Pressario 5800- en 5900-series met problemen waardoor de tweede editie van Windows 98 vastloopt bij het opstarten. De oorzaak is reeds teruggevoerd op het vollopen van het geheugen doordat diverse programma's tijdens het starten met elkaar strijden om de systeembronnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable