Baan valt ook uit de gunst bij banken

Baan verliest niet alleen geld, maar moet het hierdoor ook doen met minder aanzien in de investeringswereld. Zo heeft het gezaghebbende Amerikaanse bureau Standard & Poor�s dat de kredietwaardigheid beoordeelt, de ratings voor Baan verlaagd.

De 'corporate credit rating' ging van B+ naar B. De 'subordinated debt-rating' zakte van B- naar CCC+. Tevens staat Baan nu op een lijst met ondernemingen waarvoor een 'creditwatch' geldt.
S&P had verwacht dat Baan het afgelopen kwartaal uit de verliezen zou komen. Inclusief een buitengewone last van 200 miljoen dollar wegens afschrijvingen op software en reorganisatiekosten was er echter een verlies van 240 a 250 miljoen dollar. S&P houdt rekening met de mogelijkheid dat de Nederlandse softwareleverancier pas in 2001 weer winst maakt.
Een groot aantal effectenbanken uit binnen- en buitenland adviseert nu het aandeel Baan te verkopen. Commerzbank, HSBC, Stroeve, KBW Wesselius, Theodoor Gilissen gingen van 'vasthouden' naar 'verkopen'. Ook Deutsche Bank en Delta Lloyd kwamen met een minder positief oordeel.
De meeste effectenbanken hebben hun hoop gevestigd op de grote investeringsmaatschappij Fletcher die zwaar in Baan zit. Ze verwachten dat Fletcher Baan overeind zal houden. Een andere strohalm is dat het softwarebedrijf nu aantrekkelijk wordt voor een overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable