Jobs blijft aan bij bloeiend Apple

Steve Jobs opende de Macworld Expo in San Francisco gisteren met het nieuws dat hij voortaan geen 'interim'-president meer is. De mede-oprichter van het bedrijf meldde verder een investering van 200 miljoen dollar in Internet-aanbieder Earthlink Network.

Die Amerikaanse provider dient nu als 'gepreferreerde Internet-leverancier' voor Macintosh-computers. Dit wil zeggen dat gebruikers van die machines direct na aanschaf online kunnen via die aanbieder.
Apple krijgt met deze overeenkomst ook een positie in de directieraad van Earthlink. Dat concern staat op het punt om te fuseren met Mindspring Enterprises en groeit daarmee uit tot de tweede grootste Internet-aanbieder in de Verenigde Staten. De nummer één is nog altijd America Online.
Verder onthulde Apple's nu-officiële president ook het aanstaande besturingssysteem Mac OS X. Die compleet herziene nieuwe versie van de Apple-systeemsoftware moet in de komende zomer op de markt verschijnen, zo liet Jobs weten. Machines met het Mac OS X komen echter pas in december uit.
Tot slot onthulde Jobs in zijn toespraak, die een recordlengte van tweeëneenhalf uur besloeg, nog vier nieuwe Internet-diensten, genaamd iTools. Het gaat om een index met kindvriendelijke websites (KidSafe), een opslaggebied met 20 MB ruimte (iDisk), online-software voor het opzetten van webpagina's (HomePage), en een e-maildienst (Mac.com). Deze diensten functioneren vanaf de Internet-servers van Apple en 23 zijn beschikbaar voor gebruikers van het huidige Mac OS 9.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable