Gateway laakt Intel met uitwijk naar AMD

Gateway ziet zich gedwongen toch weer processoren van AMD te gebruiken in plaats van de duurdere, schaarse tegenhangers van Intel. De directie van de PC-fabrikant uit harde woorden aan het adres van processorfabrikant Intel.

De financiële resultaten voor het vierde kwartaal waren voor Gateway nogal teleurstellend. Het bedrijf verwacht een netto-inkomen van 37 dollarcent per aandeel. Wall Street-analisten gingen echter uit van 44 dollarcent per aandeel. Gateway wijt dit voor het grootste deel aan het feit dat de nieuwste Pentium III-chips en bijbehorende moederborden nauwelijks verkrijgbaar waren.
Dat tekort is verantwoordelijk voor een verlies van maar liefst 250 miljoen dollar, aldus financieel directeur John Todd van Gateway.
Zijn baas, president Jeff Weitzen zegt onverbloemd: "Het is een understatement om te zeggen dat we allemaal zwaar gefrustreerd zijn over de bevoorradingsproblemen waar we mee geconfronteerd zijn. Wij zullen dan ook niet toestaan dat de handelingen van anderen bepalen wat voor producten onze klanten kunnen kopen."
Het probleem concentreert zich rondom PC's in het populaire prijsbereik van duizend tot dertienhonderd dollar. Dergelijke machines zijn bij Gateway gebruikelijk uitgerust met Intels 400 MHz Celeron en 450 MHz Pentium III. Juist die chips zijn, samen met de nieuwste 0,18 micron Coppermine Pentium III-processoren, moeilijk verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable