Mary Coleman opgestapt als CEO van Baan

Mary Coleman is opgestapt als chief executive officer (ceo) van Baan Company. Ze gaat bij een start-up dichter bij haar huis in Silicon Valley werken. Haar vertrek werd gelijktijdig aangekondigd met een nieuwe reorganisatie van de oorspronkelijke Nederlandse software-onderneming.

Coleman trok sinds 1 juni 1999 aan de touwtjes bij Baan. Ze kwam van Aurum Software, een bedrijf dat door Baan in 1997 was overgenomen. Coleman was de opvolgster van Tom Tinsley die door Jan Baan naar de software-onderneming was gehaald. Tal van managers hebben geprobeerd Baan te veranderen. Nu mag Pierre Everaert, voorzitter van de raad van commissarissen, die rol tijdelijk vervullen.
Als interim CEO moet hij een nieuwe topman zien te vinden. Everaert moet ook voor rust in de tent zorgen. Het gevaar bestaat dat Baan het imago krijgt van een onderneming waar altijd wat aan de hand is. Everaert was bestuurslid bij Phililps. Daarvoor was hij topman van Ahold. Hij staat bekend als een goed bestuurder, maar is geen uitgesproken high-tech man.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-04T00:00:00.000Z Redactie Computable