Hoge bod op website year2000.com blijkt grap

Het bod van 10 miljoen dollar op year2000.com blijkt een farce te zijn, zo meldt het elektronische veilinghuis eBay. Deze website van Peter de Jager, de Canadees die al zeven jaar lang waarschuwingen voor de millenniumramp de wereld inslingerde, was te koop.

De veiling sloot op 1 januari van dit jaar om middernacht. De bieder van het enorme bedrag reageerde echter niet op pogingen van de eigenaar van de domeinnaam, het Amerikaanse Tenagra, met hem of haar in contact te treden.
Vervolgens vroeg het bedrijf aan eBay om de bieder op te sporen. Dat bleek tevergeefs; het kostte eBay drie dagen om tot de conclusie te moeten komen dat het bod ongeldig is.
Dat bleek ook te gelden voor het tweede en derde bod. De bieder van het op een na hoogste bod was eveneens onvindbaar, terwijl de bieder van het derde bod zich op de valreep terugtrok. Het volgende, vierde bod bedroeg twee miljoen dollar. Inmiddels zijn koper en verkoper in contact getreden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable