Aanklacht Xerox bedreigt beursgang Palm

De aanklacht van Xerox betreffende patent-inbreuk door Palm Computing gaat toch terug naar de rechtbank. Dit na een vertraging doordat het Amerikaanse patentenbureau het patent op verzoek van Palm-moeder 3Com opnieuw had onderzocht.

Het juridische conflict betreft technologie van Xerox voor de herkenning van handschriften door computers. Palm zou gebruik maken van deze technologie in het Graffiti-product voor zijn populaire Palmpilot-handcomputer. Deze kwestie werpt een schaduw op de aanstaande beursgang van de 3Com-dochteronderneming.
Naar het zich laat aanzien zal daarbij maximaal 20 procent van de aandelen op de beurs gebracht worden. De rest gaat direct over naar bestaande 3Com-aandeelhouders.
Xerox had de oorspronkelijke aanklacht - tegen US Robotics - in april 1997 ingediend. Die modemfabrikant is overgenomen door 3Com, die in juni dit jaar het Amerikaanse Patents and Trademark Office (PTO) verzocht het patent van de kopieer- en printerfirma nader te onderzoeken. De hoopvolle gedachte achter deze actie was dat de technologie te algemeen van aard zou zijn om een patent te rechtvaardigen.
Het PTO liet de betrokken partijen medio december echter weten dat het een nieuw patent-certificaat zou uitvaardigen dat de eerder gegeven patentering bevestigt. Dit blijkt uit documenten die 3Com recentelijk indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).
De aanklacht gaat nu dus weer naar de rechter. Dit op verzoek van beide bedrijven. Xerox heeft al verklaard tot een schikking te willen komen. Een eventuele veroordeling zou Palm veel kunnen kosten aangezien deze patent-kwestie betrekking zou hebben op een kleine vijf miljoen verkochte Palmpilots.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable