Microsoft en Compaq investeren in Digex

Microsoft en Compaq investeren elk 50 miljoen dollar in applicatie-dienstenaanbieder (ada) Digex. De twee bedrijven bezitten nu in totaal minder dan 5 procent van deze leverancier van netwerk- en huisvestingsdiensten.

Gezamenlijk willen Microsoft, Compaq en Digex een schaalbaar platform ontwikkelen voor ada's en onafhankelijke software-ontwikkelaars. Die toekomstige klanten kunnen hun applicaties en diensten dan distribueren via dit toekomstige platform.
Digex verklaart dat deze overeenkomst het makkelijker maakt om bestaande en nieuwe applicaties voor Microsofts Windows geschikt te maken voor ada's. De drie partners richten zich nu op het ontwikkelen van een reeks standaard-serveroplossingen waarmee die programma's gedistribueerd kunnen worden.
Software-bedrijven en ada's die gebruik willen maken van dit platform moeten wel voldoen aan een reeks voorwaarden van Microsoft om officieel gecertificeerd te worden. Ook concurrent Sun Microsystems werpt zich op als certificeerder voor de opbloeiende ada-markt.
Dat bedrijf meldde eerder deze week de eerste fase van zijn marketinginitiatief SunTone op poten te hebben gezet. Dit niveau betreft infrastructuur en operationele handelingen van de dienstverleners. De tweede fase komt komend kwartaal en richt zich op beschikbaarheid, beveiliging en schaalbaarheid. Deze aspecten betreffen de software-ontwikkelaars en de systeem-integreerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable