Door Compaq opgekocht Inacom uit gratie IBM

IBM schrapt zijn distributie-overeenkomst met de Amrikaanse assembleerder Inacom. Computerfabrikant Compaq heeft vorige week de distributie-kant van Inacom overgenomen en zou daarmee toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie van onder meer IBM.

Ook PC-leveranciers Hewlett-Packard en Dell verkopen en leveren veel van hun machines via Inacom. Compaq verklaarde bij zijn aankoop dat het andere merken PC's zou blijven distribueren en die activiteit gescheiden zou houden van de eigen PC-productie en verpreiding.
IBM heeft in ieder geval weinig vertrouwen in die verzekering. "Het zou geen verrassing moeten zijn dat wij Compaq niet gaan authorizeren als distributeur van IBM-producten", zegt Jon Judge, algemeen directeur wereldwijde verkoop bij IBM's Personal Systems-groep.
De overeenkomst tussen IBM en Inacom was behoorlijk uitgebreid. Het Amerikaanse bedrijf distribueerde PC's voor de computerfabrikant, maar assembleerde en configureerde die machines voor IBM-klanten. Daarnaast verstrekte Inacom ook dienstverlening aan die kopers.
IBM trekt zijn handen nu grotendeels af van het bedrijf. "Wij zullen onze relatie met Inacom aanpassen aan de nieuwe situatie", aldus Judge. Dit komt er op neer dat Inacom bij IBM een niveau in de distributieketen zakt. Zij zullen de IBM PC's voortaan moet afnemen van een andere groothandel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.