Gateway kiest inderdaad voor Athlon

Gateway rust zoals reeds verwacht zijn nieuwste PC's uit met Athlon-processoren van AMD. De PC-fabrikant is getroffen door beperkte verkrijgbaarheid van Intels Pentium III-chips en wendt zich dus noodgedwongen weer tot AMD.

Enige tijd terug had Gateway de processoren van die Intel-concurrent laten vallen. Michael Ritter, directeur consumentenproducten bij de directe PC-verkoper, ontkent overigens dat er sprake is van een noodgedwongen processorkeuze. Hij zegt dat het een zakelijke beslissing is om klanten meer keuze te geven.
"We hebben gewoon gewacht op het juiste moment om machines met Athlon-chips te lanceren." Gateway-opperhoofd Jeff Weitzen liet zich eerder deze week minder tactisch uit en wijst wel degelijk met een beschuldigende vinger naar Intel. Leveringstekorten zouden de financiële resultaten voor het vierde kwartaal met 250 miljoen dollar hebben benadeeld.
Gateway gebruikt nu de 600 MHz Athlon in zijn Select PC-serie. Die reeks is bedoeld voor de consumenten- en de mkb-markt. Ironisch genoeg is de in augustus gelanceerde Athlon-generatie juist een poging van AMD om door te dringen in de bedrijfsmarkt voor zware PC-processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable