Millennium-oplossing Notes heeft probleem

De vorig jaar uitgebrachte millennium-oplossing van Lotus Development voor zijn Notes- en Domino-groupware bevat een datum-probleem. De door de IBM-dochter gebruikte 'windowing'-oplossing heeft problemen met datums vóór 1950.

Het bedrijf heeft dat jaartal namelijk gekozen als kantelpunt voor de kunstmatige millennium-verdeling binnen de software. De 'windowing'-methode komt er namelijk op neer dat programmeurs een datum-raamwerk definiëren waarbij een kantel-datum dient als scheiding. Vervolgens zetten de programmeurs de software dusdanig op dat alle datums vóór dat kantelpunt worden gezien als datums van voor de millenniumwisseling.
Lotus heeft voor Notes en Domino gekozen voor 1950. Andere programma's van het bedrijf gaan echter uit van een andere kantel-datum. Deze discrepantie kan leiden tot problemen bij communicatie tussen die applicaties.
Smartsuite is één van de Lotus-pakketten met een andere kantel-datum; namelijk 1920. Lotus-manager Ian Thomas uit Groot-Brittannië, zegt dat het bedrijf zijn software nu controleert op dit probleem en zo snel mogelijk met een oplossing komt. De leverancier zal echter niet de 'windowing'methode laten varen. Gebruikers van Smartsuite kunnen deze kwestie vermijden door de kanteldatum handmatig in te stellen. Bij Notes en Domino is deze mogelijkheid niet aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable