KPNQwest breidt fors uit in Zuid-Europa

KPNQwest besteedt 660 miljoen gulden aan de uitbreiding van zijn Europese glasvezelnetwerk. Deze joint venture van telecombedrijf KPN en glasvezelmaatschappij Qwest zet nu een netwerk op in Frankrijk en Spanje, genaamd Iberian Ring.

Die nieuwe Zuid-Europese infrastructuur krijgt een lengte van vierduizend kilometer. Hiermee komt de totale lengte van het KPNQwest-netwerk op negentienduizend kilomter. De zogenoemde Iberische ring verbindt de steden Lyon, Marseille, Barcelona, Valencia, Madrid, Bilbao, Bordeaux en Toulouse.
De aanleg begint rond de helft van dit jaar en de ring moet letterlijk weer rond zijn in het derde kwartaal van volgend jaar. Lyon dient als knooppunt tussen het nieuwe Zuid-Europese ring en de reeds in aanbouw zijnde zuidelijke Euroring. Het grootste deel van het Europese KPNQwest-netwerk moet nog aangelegd worden.
Tot op heden is alleen de westring gereed, die Nederland, westelijk Duitsland, België (Brussel), noordelijk Frankrijk (Parijs) en Groot-Brittannië (Londen) met elkaar verbindt. In het tweede kwartaal van dit jaar moet een groter netwerk in Duitsland opgeleverd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable