Oracle niet geïnteresseerd in overname Baan

Softwarebedrijf Baan heeft geen toekomst als zelfstandig bedrijf en zal worden overgenomen. Dat zegt Oracle-topman Ray Lane. Hij voegt er overigens meteen aan toe dat Oracle zelf geen interesse heeft in het Nederlandse softwarebedrijf.

'Ik geloof niet dat Baan er in zijn eentje bovenop komt. Behalve Oracle moeten ze opboksen tegen SAP, i2 Technologies en andere bedrijven die alleen maar sterker worden', schrijft Lane desgevraagd in een e-mail aanComputable. 'Softwarebedrijven leggen doorgaans echter niet het loodje, ze worden overgenomen.
Iemand zal het bedrijf wel oppikken, maar wij zullen dat niet zijn', aldus de operationeel directeur van Oracle, die samen met Larry Ellison het bedrijf runt. Tot op dit moment gold softwareconcern Oracle als kandidaat voor een overname van het getergde Baan. Met deze expliciete afwijzing van Ray Lane wordt het lijstje bedrijven met overname-ambities kleiner. IBM en Computer Associates gelden nog als belangrijke kandidaten.
Oracle ziet geen heil in grote overnames en heeft in het verleden ook alleen maar kleinere acquisities gepleegd. 'We geloven niet dat het kopen en integreren van software de weg is naar succes. Op veel gebieden levert Oracle dezelfde functionaliteit als Baan (supply chain-toepassingen, inkopen via Internet en relatiebeheersoftware). Wij hebben echter een betere positionering op het gebied van producten en markten', stelt Lane, die daarbij wijst op het gebrek aan succes dat Baan met de overname van Aurum geboekt heeft.
Ondanks het feit dat Oracle de laatste tijd vaker genoemd werd, heeft het bedrijf geen argumenten om Baan daadwerkelijk in te lijven. 'We hebben met versie 11 van onze applicatiesoftware al meer dan een jaar een Internetproduct op de markt. Over een paar maanden komt versie 11i er aan, dat gebaseerd is op het geintegreerde bedrijfsmodel rond elektronische handel. We praten dan niet meer over erp en crm. Het is voor Oracle onmogelijk om Baan te kopen en datzelfde 'integratiekunstje' nog een keer binnen twee jaar te volbrengen', besluit Lane.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.