Microsoft wordt met Ballmer strijdlustiger

Met de benoeming van Steve Ballmer als de nieuwe topman van Microsoft krijgt dit concern een totaal ander boegbeeld. Het bedrijf zal eerder meer dan minder strijdlustig worden. Hij is mordicus tegen opsplitsing van Microsoft. Dit mogelijke scenario noemt hij roekeloos.

De tegenstelling tussen de oude en de nieuwe koning van Microsoft kan haast niet groter zijn. Steve Ballmer (43) staat bekend als humoristisch extrovert en op de mensen gericht. Gates is saai, introvert en op de techniek gericht.
De vergelijking tussen Generaal Patton (Ballmer) en president Eisenhower (Gates) dringt zich op. Patton was de man die tijdens de Tweede Wereldoorlog motiverende donderspeaches hield: een motivator van de eerste orde, hij wist de troepen in beweging te krijgen, terwijl president Eisenshower de rustige denker was, die het liefst in achterkamers zijn zaken deed en niet voor de camera. Zo staan Gates en Ballmer tegenover elkaar.
Computable sprak onlangs met Ballmer tijdens een bezoek aan Nederland. In kleine kring toont hij gevoel voor persoonlijke relaties. Voornamen, naam van vrouw en kinderen het zit allemaal in zijn hoofd. Befaamd zijn zijn interne toespraken waarin hij het ene moment buldert en even later subtiel medewerkers persoonlijk aanspoort. Het is een man die de mensen voor zijn karretje weet te spannen. Niet omdat hij daarmee rijk wil worden, maar omdat dit bij zijn natuur past. Voor Ballmer ben je of bang of je houdt van deze man, typeren insiders hem.
Wanneer hij presentaties voor de buitenwacht moet geven, toont hij zich een ware volksmenner die met humor en directheid zijn gehoor voor zich weet te winnen. Hij is het die de Micro-serfs op het hoofdkantoor zo gek krijgt dat ze lange dagen op het kantoor maken en als het moet onder het bureau blijven slapen om een klus af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable