PC-fabrikanten komen vroeg met Windows 2000

Enkele grote PC-fabrikanten brengen al vóór de officiële lancering op 17 februari systemen uit met Windows 2000. Microsoft bevestigt dit.

Onder meer Compaq komt op 24 januari met enkele nieuwe desktop-, laptop- en server-modellen die zijn uitgerust met Windows 2000. Ook IBM lanceert op die datum PC's, waaronder laptops en desktops, met deze opvolger van Windows NT 4. Verder bevinden Hewlett-Packard en Dell zich onder de vroege leveranciers.
"Het stelt niet veel voor. Sommige oem-fabrikanten zullen hun productlijnen klaar hebben vóór 17 februari", zegt Microsoft-woordvoerder Shannon Rudd. "Op die datum bereiken we de algemene beschikbaarheid", nuanceert hij.
Rudd zegt dat de meeste PC-fabrikanten de uiteindelijke versie van Windows 2000 vorige maand hebben ontvangen. De software werd toen vrijgegeven aan CD-fabrieken voor de massaproductie. Volgens leverancier Microsoft is daarmee de beloofde lanceringsdatum van 'ergens in 1999' gehaald.
Ondertussen lijkt het erop dat het gebruik van Windows 2000 slechts langzaam op gang zal komen. Dit stelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Evans Marketing Services op basis van een eigen enquête onder vierhonderd grote Amerikaanse bedrijven.
De meeste ondernemingen wachten zeker een jaar voordat zij overstappen. Maar liefst 60 procent van de software-managers bij bedrijven willen tot 2001 wachten met het aanpassen van hun applicaties. Ruim 31 procent wil de applicaties helemaal niet aanpassen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable