Geheugen-alliantie laat Rambus links liggen

Een alliantie van geheugenchip-fabrikanten onder leiding van Intel ontwikkelt toekomstige geheugenchips zonder lidmaatschap van Rambus. Die voorheen hechte partner van Intel is niet betrokken bij dit samenwerkingsverband.

De alliantie bestaat uit processorreus Intel, Micron, NEC, Samsung, Hyundai en Infineon. Die bedrijven werken aan een zwaar type PC-geheugenchip dat vanaf 2003 verkrijgbaar moet zijn. Tot voor kort was het Rambus-geheugentype van de gelijknamige fabrikant de uitverkoren toekomst. Tenminste, wat Intel betrof.
Een woordvoerder van die processor-fabrikant bevestigt dat Rambus ontbreekt, maar zegt dat die firma mogelijk wel kan participeren in de toekomst. Intel zegt echter ook dat het de mogelijkheden van niet alleen DDR-technologie (Double Data Rate), maar ook andere geheugentypes onderzoekt.
De zes chipproducenten laten middels een persbericht weten dat zij "gezamenlijk Dram-technologie voor hoge prestaties" gaan ontwikkelen. Dram (Dynamic Random Acces Memory) is de huidige standaard voor PC-geheugenchips. Dit zou opgevolgd worden door DDR Rambus-chips, predikte Intel tot voor kort nog.
Al met al heeft Rambus nu nog maar twee jaar de tijd om massaproductie en acceptatie van zijn geheugentype op gang te krijgen. De meeste chipfabrikanten voelen echter weinig voor Rambus-productie, vanwege de forse licentiebedragen die zij moeten betalen aan Rambus. De chipmarkt opereert toch al met magere marges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable