VN-groep doet uitspraak in domeinnaam-kraak

De World Intellectual Property Organization (Wipo) heeft de eerste zaak over domeinnaam-kraken beslecht. Deze onderafdeling van de Verenigde Naties heeft de Internet-naam van de World Wrestling Federation (WWF) toegewezen aan die organisatie.

De domeinnaam in kwestie (http://www.worldwrestlingfederation.com) was in oktober vorig jaar geregistreerd door de Californische burger Michael Bosman. Hij had die naam geclaimd bij de nieuwe Australische domeinregistreerder Melbourne IT.
Drie dagen na zijn 'aanschaf' probeerde Bosman de rechten op de naam met winst aan de WWF te verkopen. Hierbij vroeg hij duizend dollar voor de domeinnaam.
De Wipo is sinds december echter bezig met het opzetten van nieuwe procedures voor het oplossen van geschillen over domeinnamen. De organisatie beslist voortaan over zaken waarin het gaat om een duidelijk misbruik van de rechten van houders van wettelijk gedeponeerde namen. Dat is hier het geval, zo oordeelt de Wipo nu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable