Lotus belooft dit jaar Raven te lanceren

Lotus zegt de langbeloofde serversoftware voor kennisbeheer, codenaam Raven, in het tweede kwartaal van dit jaar te lanceren. Dat werd gisteren aangekondigd op de Lotusphere 2000-beurs die plaatsvindt in Orlando (Florida).

Dit product is een jaar geleden op dezelfde bijeenkomst al aangekondigd, maar heeft het sindsdien tot weinig meer dan die codenaam geschopt. Ook de vijfde versie (R5) van vlaggenschip-product Notes heeft lang op zich laten wachten.
Lotus-president Jeff Papows, die per 1 februari zijn functie neerlegt, stelde in zijn openingstoespraak dat zijn bedrijf de markt al twee jaar onderwijst over kennisbeheer. Met Raven moeten klanten dit ook in de praktijk kunnen brengen.
Het 'onderwijs' van Lotus is tot op heden vooral theoretisch van aard geweest. Analisten zijn sceptisch over de komst en mogelijkheden van Raven. Kennisbeheer vereist namelijk een relatief open bedrijfsorganisatie.
"Mensen werken echter nog altijd in geïsoleerde departementen, waarbij ze heel weinig samenwerken en ze nauwelijks informatie delen. Bedrijven moeten eerst hun cultuur aanpassen, dat kan Lotus niet doen", concludeert onderzoeksbureau Meta Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable