HP kiest ook stilletjes voor AMD's Athlon

Hewlett-Packard is in alle stilte begonnen met het gebruiken van de Athlon-processor van AMD in zijn consumenten-PC's. Hiermee volgt HP het voorbeeld van Gateway, dat vorige week eenzelfde stap - eveneens in alle stilte - zette.

Een HP-woordvoerder in de VS bevestigt dat het bedrijf via Amerikaanse winkelketens Pavillion-PC's met Athlon-chips verkoopt. Het gaat hier om Sam's Clubs en de Costco-winkels.
HP begint zelfs waarschijnlijk begin maart met het online-verkopen van een reeks PC's, waaronder die met de Athlon. De fabrikant wil de distributie van deze machines uitbreiden. De beslissing om dit ook via het web te doen, is echter nog niet definitief, waarschuwt de woordvoerder.
Hoe dan ook, AMD heeft nu vier van de vijf grootste PC-fabrikanten aan de haak geslagen voor zijn Athlon. Alleen de directe PC-leverancier Dell blijft nog trouw aan Intel. De processorproducent onthult later vandaag, na het sluiten van de beurzen, zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal van fiscaal 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable