Geoworks beweert patent te hebben op WAP

Geoworks heeft het Wap Forum medegedeeld dat het een patent bezit op een essentieel onderdeel van de technologie voor het draadloze applicatie-protocol (WAP). Deze claim van het Amerikaanse bedrijf strekt zich ook uit tot de specificatie voor de Wireless Markup Language (WML).

Het patent in kwestie betreft een flexibele gebruikers-interface voor mobiele communicatie-apparatuur. Geoworks zegt dat deze technologie impliciet wordt aangehaald in de producten en diensten op basis van WAP.
Geoworks verklaart grootmoedig niet perse juridische actie na te streven. Het bedrijf heeft namelijk al een licentie-programma opgesteld om zijn intellectuele eigendom beschikbaar te stellen aan alle leden van het WAP Forum. Tegen redelijke vergoedingen, natuurlijk.
Het bedrijf vraagt een licentievergoeding van twintigduizend dollar voor elk bedrijf dat een omzet heeft van meer dan één miljoen dollar per jaar. Dit betreft algemene omzet, niet uit WAP-gerelateerde producten behaalde omzet. Het WAP Forum heeft nog geen commentaar verstrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable