IBM wil Lotus Domino opnemen in Websphere

IBM wil de Domino-software van dochter Lotus integreren in zijn applicatiepakket Websphere. De standaard-uitvoering van Websphere biedt al enige aansluiting naar Domino, maar dit wordt nu uitgebreid.

Ondertussen ontkent IBM de geruchten dat het bedrijf dochter Lotus wil opnemen in de algehele organisatie. "Lotus blijft de macht behouden om zijn eigen koers te varen", aldus John Thompson, vice-president van IBM's software-groep, op de Lotusphere 2000 gebruikersbijeenkomst in Orlando Florida. Op productniveau wordt er dus wel meer geïntegreerd. De Advanced-uitvoering van Websphere krijgt aansluiting op Domino. Bovendien wordt de integratie tussen de twee producten verdiept.
Hiervoor versterkt Lotus nu de 'haken' in de code van Domino waar Websphere op aansluit. Uiteindelijk moet de groupware van Lotus naadloos gebruik kunnen maken van de transactie-functionaliteit van IBM's software voor elektronische handel.
Overigens is bij deze integratie-operatie ook Lotus-zusterbedrijf Iris Associates betrokken. Die semi-zelfstandige onderneming is opgericht door Notes-uitvinder en topprogrammeur Raymond Ozzie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable