EDS zet met Ariba virtuele markten op

EDS CoNext gaat samen met het elektronisch-inkoopbedrijf Ariba online-marktplaatsen opzetten. Deelnemers kunnen hier gezamenlijke inkoopvoordelen behalen door koopkrachtbundeling.

Ze kunnen leveranciers laten inschrijven op aanbestedingen voor volumecontracten met betrekking tot gemeenschappelijk benodigde goederen. Ook is zo'n virtuele marktplaats bedoeld voor het houden van veilingen en het regelen van financieringsconstructies. EDS CoNext wil minstens twaalf marktplaatsen inrichten, georganiseerd volgens geografie, grootte en/of industrie. Alle deelnemers krijgen toegang tot het Ariba b2b-platform. EDS CoNext beheert het gezamenlijke inkoopbudget en adviseert over de elektronische inkoopprocessen. Onderdeel van de overeenkomst is dat beide bedrijven waarborgen ontvangen om elkaars aandelen te kopen. EDS CoNext krijgt warrants voor 7,3 procent van Ariba's aandelen terwijl Ariba waarborgen bezit voor 5 procent van de EDS CoNext-aandelen.
De eerste deelnemers aan zo'n virtuele marktplaats zijn al bekend. Het gaat om de Amerikaanse top 100-ondernemingen Betlehem Steel Corporation, Clorox Company, Entergy Services, Fort James Corporation, Kellogg Company, Prudential Insurance Company en Tyco Healthcare Group en EDS zelf. Tezamen vormen deze bedrijven een Internet-inkoopconsortium dat zo'n 17 miljard dollar te besteden heeft. Ariba en EDS krijgen voor iedere transactie een bepaald percentage.
EDS lanceerde kortgeleden dochteronderneming EDS CoNext met het doel virtuele marktplaatsen op te zetten en uit te nutten. In deze divisie zijn ook de Internet-veilingactiviteiten ondergebracht van AT Kearney, de adviestak van EDS. Bovendien heeft EDS het investeringsfonds EDS-A.T. Kearney Ventures opgericht. Met een kapitaal van 1,5 miljard dollar investeert dit fonds in Internet-bedrijven voor de zakelijke markt. De eerste twee participaties waren EDS CoNext en Tradex Technologies. Dit laatste bedrijf, dat oplossingen levert voor het inrichten van elektronische marktplaatsen, is weer overgenomen door Ariba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.