Cable & Wireless koopt acht web-bedrijven

Cable & Wireless heeft maar liefst acht Europese Internet-dienstenaanbieders (IDA) gekocht. Het telecombedijf is in totaal 1,1 miljard gulden kwijt voor de aankopen.

Bovendien steekt het nog eens zo'n bedrag in de ontwikkeling van zijn Europese IP-netwerk. De telco wil de dekking vergroten van het in aanbouw zijnde centrale IP-netwerk van 9,6 gigabits (OC192). In april zullen 18 Europese steden hierop zijn aangesloten. Dit aantal moet in 2002 tot 200 zijn gestegen. Deze nieuwe netwerkinvestering komt bovenop het ambitieuze programma van Cable & Wireless om een geavanceerd IP- en datanetwerk in Europa te bouwen. Hiervoor heeft het 2,15 miljard gulden uitgetrokken.
Tot de overgenomen IDA's voor de zakelijke markt behoren Xpoint (Oostenrijk), Online Internet (België), ISDnet (Frankrijk), Unidata en DSLogic-DSNet (Italië), Grupo Intercom (Spanje) en Agri.ch en Petrei Communications (Zwitserland). Vorig jaar nam Cable & Wireless reeds de Duitse Internet-aanbieder ECRC over, almede de IDA's PI.SE (Zweden) en INS (Verenigd Koninkrijk). Gezamenlijk hebben de Internet-dienstenaabieders een omzet van circa 285 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable