Vodafone lokt Mannesmann met mobiel Internet

Het Engelse telecommunicatiebedrijf Vodafone heeft gisteren een nieuw platform voor mobiel Internet aangekondigd. De aanbieder van mobiele telefonie gaat hiervoor samenwerken met diverse grootmachten, waaronder Sun-Netscape, IBM, Ericsson en Nokia.

Het is de bedoeling dat klanten met een mobiele telefoon, draagbare computer of handcomputer via deze apparaten een draadloze toegang krijgen tot Internet. Vodafone zal de komende twee jaar meer dan 300 miljoen gulden aan het project spenderen.
IBM treedt op als systeemintegrator. Sun-Netscape is de partner voor de benodigde hardware. Ericsson en Nokia gaan samen met Vodafone een nieuw type telefoon ontwikkelen. Psion zal het besturingssysteem Epoc bijdragen.
De aankondiging van Vodafone valt niet los te zien van de overnamestrijd rond het Duitse telecombedrijf Mannesmann. De Engelsen hebben een bod uitgebracht met een waarde die schommelt rond de 300 miljard gulden.
Vodafone hoopt met de lancering van het nieuwe platform de aandeelhouders van Mannesmann duidelijk te maken dat zij beter in Engelse handen kunnen vallen. De aandeelhouders beslissen uiteindelijk over het bod, dat loopt tot 7 februari.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable