Justitie VS zou opsplitsen Microsoft willen

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal een opsplitsing van Microsoft aanbevelen. De Amerikaanse krant USA Today meldt dat het departement hierover intern overeenstemming heeft bereikt.

Justitie zelf ontkent de juistheid van de berichten. Het voorstel zal luiden dat Microsoft verder gaat als drie separate ondernemingen; één voor besturingssysteem Windows, één voor applicaties als Office en één voor Internet-software en diensten.
Justitie zou de opsplitsing deze week ter sprake hebben gebracht tijdens onderhandelingsgesprekken met Microsoft in Chigago. De softwarefabrikant wil best praten over een schikking van de antitrustzaak, maar is pertinent tegen een opsplitsing.
Ook marktonderzoeksbureau IDC heeft de opsplitsing van Microsoft ter sprake gebracht. In een rapport geeft IDC aan dat de industrie baat heeft bij een opsplitsing van de softwarereus. Het bureau stelt een deling voor in vijf aparte bedrijven voor besturingssystemen, databases, applicaties, hardware en telecommunicatie.
Rechter Thomas Jackson zal in februari een definitief oordeel geven over de zaak tegen Microsoft. In de voorlopige uitspraak van november vorig jaar gaf de magistraat al aan dat de onderneming in zijn ogen een monopoliepositie inneemt en concurrenten beschadigt.
Microsoft ziet in de megafusie tussen America Online en Time Warner een nieuw bewijs voor de stelling dat de concurrentie op de markt groot is en dat er van een monopolie van een enkel bedrijf geen sprake kan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable