Dell overtreft Compaq in PC-verkoop VS

Voor het eerste sinds zijn aantreden mag PC-leverancier Dell zich de grootste PC-leverancier van de Verenigde Staten noemen. Het is daarmee Compaq in de VS gepasseerd. Wereldwijd blijft Compaq nog de grootste PC-leverancier.

Dell, dat als postorderbedrijf PC's direct levert aan de klant, verkocht het afgelopen jaar 7,02 miljoen personal computers in de VS, en had daarmee een marktaandeel van 16 procent. Dat is ruim 3 procent meer dat het jaar ervoor; toen was het marktaandeel 12,7 procent. Compaq zette vorig jaar 6,86 miljoen PC's af, goed voor een marktaandeel van 15,7 procent, een afname van 0,4 procent ten opzichte van 1998.
Op mondiaal niveau heeft Compaq een marktaandeel van 13 procent tegenover een aandeel van 10 procent voor Dell.
Volgens IDC-onderzoeker John Brown moet Compaq zo langzamerhand gewaarschuwd zijn. "Dell, dat traditioneel een slap vierde kwartaal kent, heeft genoeg verkocht via Internet om de nummer één positie te krijgen. Dat bewijst dat mensen niet geremd zijn om aankopen via het net te doen. Dells model van directe-verkoop levert flinke besparingen op en is zeer efficiënt. Het bedrijf genereert meer dan dertig miljoen dollar per dag."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable